Monday 29 April 2013

Vannlekasje + Gjensidige

Her vil jeg følge prosessen med en vannlekasje og interaksjonen med fagfolk og forsikringsselskap.

Dag 1

Gjensidige

Mandag morgen, jeg løper ned i kjelleren for å hente noe, ser vann på gulvet. Det lukter utedo, noe er åpenbart alvorlig galt. Jeg ringer Gjensidige, som har ventetid på telefonen, og velger at de skal ringe meg tilbake. I mellomtiden ringer jeg Asker og Bærum brannvesen som skal komme med sugebil. I det ABBV kommer ringer Gjensidige opp igjen. Jeg får gitt dem detaljene, og legger på. ABBV suger opp en del av vannet og sier at her må det komme noen med rørinspeksjonskompetanse og finne ut hva som er galt, og saneringsselskap bør involveres for å starte arbeidet så snart som mulig.

Karakter: 3+

Takstmann

Jeg ringer opp Gjensidige og spør hva jeg gjør for å få på plass rørinspeksjon og saneringsarbeid, de gir meg nummer til min takstmann. Takstmann sier han kan komme om to timer, og at han ikke vil gjøre noe før han har vært og sett. I mellomtiden har kjelleren igjen fylt seg med vann, og jeg ringer takstmann igjen og sier det er verre enn før ABBV var innom. Takstmann innser i større grad at det haster og sier han skal sjekke med rørinspeksjonsfirma. Da han dukker opp en snau time senere har det gått fra 2 rom med vann, til 4 rom. Skadeomfanget på interiør alene har sikkert økt med 50.000, hvor mye mer det er påløpt i saneringsarbeid vet jeg ikke, men vil tro det er enda mer. Takstmannens sommel har altså kostet Gjensidige en god del tusen. Takstmann sier også at saneringsselskapet ikke skal jobbe overtid, så her blir det 3 centimeter vann på hele kjellergulvet i ett døgn til. Vil ikke tro det gjør tørkejobben noe lettere.

Karakter: 2

Rørinspeksjon

Rørinspeksjonsfolkene suger opp den oversvømte dreneringskommen vår, og kommer fort med en teori om at hovedkloakkledningen til kommunen må være tett. Han gir seg i kast med jobben å finne feilen og snur kumlokk i gaten og får fort bekreftet sin mistanke. Jeg ringer kommunen og gir den unge flinke fyren telefonen. Han forklarer kommunen hva som er galt, og blir enige med dem om å vente til kommunens representanter kommer. Når de til slutt kommer, viser han dem problemet, og de tar over. Personlig skulle jeg gjerne sett gutten fra Ringerike septikk fikk gjøre jobben, og det skulle han nok selv og.

Karakter: 5+

Skadesanering

Den hittil beste erfaringen er med skadesaneringen, han har ikke gjort mye ennå, men han har vært på stedet og koordinert med rørinspeksjon/septikk. Han har fortalt hva de vil gjøre og forsøkt å gi meg et inntrykk av fremdriftsplan. Desverre bestemte takstmann at det ikke skulle være noe overtidsjobb, så han fikk ikke kommet igang med fjerning av vannet som nå ligger i hele kjelleretasjen.

Karakter: 6

Dag 2 og 3 kan du lese om her