Friday 3 May 2013

Gjensidige - kloakkvann i kjeller

For å lese om første dag med vann i kjelleren, og mitt inntrykk av Gjensidige og andre parter i denne saken, les dag 1.

Dag 2 og 3

Gjensidige

I går kveld forsøkte jeg å ringe Gjensidige for å finne litt mer ut av mine "rettigheter". Hva kan jeg forvente av dem? (Forsøk å finne forsikringsvilkårene på den leketøysiden www.gjensidige.no, jeg fant dem hvertfall ikke. Det skal være mulig å se dem ved å logge inn, men gudene vet hvor bank-id-brikken min er (sikkert i en pappeske som nå er full av avløpsvann), jeg bruker bare bank-id på mobil, og det har ikke Gjensidige støtte for). Da kom jeg bare til telefon for akutt hjelp, og det skal jeg ikke bebreide Gjensidige for, jeg kan nok ikke regne med å snakke med en saksbehandler etter 16.00. Det var derfor med friskt mot jeg ringte Gjensidige for første gang klokken 08.09 i dag tidlig. Ring 03100, tast 1 (skade), tast 3 (hus, innbo reise), tast 2 (hus). Her er det bare folk som jobber med alt annet enn skade på hus som tar telefonen. Det viser seg at det å få tak i en saksbehandler som driver med skader på hus er tilnærmet umulig. 03100 virker mest som en brannmur av manglende vilje og ressurser. De som tar telefonen er like frustrerte som meg, det er bare ingen som kan hjelpe. Det å få kontakt med en saksbehandler

Karakter: 1

Takstmann

Når Gjensidige ikke fungerer, så hadde det vært stor hjelp om takstmennene de rekvirerte gjorde det. Det gjør dessverre ikke vår takstmann. Sommelet fra dag 1 har alt kostet masse arbeid for saneringsselskapet og medført langt mer skader enn det trente. Nå har han også bestemt at ingenting skal kastes før han har sett på det. Resultatet er at saneringsselskapets jobb tar lenger tid, og jeg som kunde av Gjensidige blir irritert over at det tar lenger tid å få ting tilbake slik det var. Det er mulig han, som enkeltmannsforetak, er ekstremt avhengig av Gjensidige som kunde og derfor vil gjør alt han kan for å begrense Gjensidiges direkte kostnader. Å skulle overvåke alt som kastes blir bare for dumt, skal han gjøre det, så får han tilbringe dagen her også, sammen med saneringsselskapet.

Jeg har forsøkt å få kontakt med saksbehandler for å finne ut om jeg virkelig er nødt til å ringe takstmannen hver gang jeg skal kaste noe til 200 kroner, men de er jo som sagt vanskelige å få tak i. Jeg ser for meg en kamp med takstmann i tiden fremover, han mener nemlig at man kan vaske mye, mens jeg mener at ting som har ligget i kloakkvann må anses som ødelagt. Vi få se hvordan det blir når han tar seg tid til en audiens.

Karakter: 1

Sanering

Jeg har hatt godt inntrykk av saneringsselskapet fra dag 1, og nå som de faktisk har vært å gjort en jobb er inntrykket enda bedre. Arbeidsforholdene har vært vanskelig. De har måttet flytte rundt på alt i kjelleren mens de desinfiserer, men de har gjort jobben. De er også hyggelige og høflige. Kudos til Polygon!

Karakter: 6

Litt om hvordan interaksjonen med Gjensidige fungerer når du blir utsatt for en skade kan du lese i min neste post i denne serien