Wednesday 22 May 2013

Gjensidiges responstid når ny bunnotering

"Oppgjøret kommer"

Mandag (13.05.13) forrige uke kom følgende mail fra Gjensidige

Oppgjør for innbo/løsøre blir kr. 9600,- Iht. vedlagt kalkyle er utbetalt til din konto XXXX beløpet vil være på konto i løpet av et par dager. Egenandelen gjøres opp i forbindelse med bygningsskaden, da de bare skal trekkes en egenandel, siden dere har begge forsikringene hos oss. Legger ved rapport og kalkyle fra takstmann, så ser dere hva som er tenkt gjort videre på saken, dersom dere har spørsmål tar dere kontakt med takstmann for avklaring, eller ringer inn til oss på 03100.

Vennlig hilsen
xxx Kunderådgiver • BK Bygning P - Team 2, Sarpsborg

Beløpet som oppgis her er milelangt unna det jeg har kommet til. Bare et av møblene som ble ødelagt har verdi cirka halvannen gang dette beløpet. Her er det heller ikke tatt med "egeninnsats", som er noe jeg skal få kompenasjon for. Jeg har brukt flere dager hjemme for å rydde vekk, kaste og sortere. I harnisk hiver jeg meg på telefonen for å få snakke med saksbehandler (signaturen hadde et direktenummer), men der er det ikke svar. Jeg svarer derfor på eposten "denne taksten er helt feil, ring meg omgående".

Om du har lest de andre innleggene mine om Gjensidiges slette kundeoppfølging, så blir du nok ikke overrasket når jeg sier at jeg ikke hørte noe fra saksbehandler. Så, jeg starter nok en gang på rundansen for å få snakke med saksbehandler. Ring 03100, tast 1, tast 3, tast 2...vent på svar. Forklar saken, få beskjed om at de ikke kan hjelpe, men at de skal legge igjen en beskjed, så skal jeg bli ringt opp senest om 3 dager.

Så venter man...men 3 dager går, og ingen har ringt. Selv ikke dette klarer altså Gjensidige lenger. I mellomtiden har det også blitt flom og store skader i andre deler av landet, så jeg tenker at Gjensidige har nok sitt å stri med. Likevel, denne flommen kom først på (arbeids-)dag 4 etter at jeg ringte, så det er jo ikke sånn at den er skyld i forsinkelsen. 22 mai klokken 15:39 ringer jeg derfor nok en gang inn til Gjensidige, standard prosedyre igjen tenker jeg.. men nei! Her er noe rart, tastevalgene har endret seg. Tast 1 for skade (som tidligere), tast 1 for bil/motorstopp, tast 2 for alt annet. Hmm...jaja. Så får jeg vel gjøre det da. 10 minutter med heismusikk senere får jeg snakke med noen. Hun kan forklare meg at, nei, saksbehandlere jobber bare til 15.30 de. Waaait a minute!? Kan du legge igjen beskjed? Nei. Neivel, jeg får prøve i morgen da. Hadet.

Etter jeg har lagt på slår det meg. 22. mai er etter 15. mai. 15. mai er kjent som datoen da sommertid slår til i det offentlige. Av en eller annen grunn driver også finanssektoren med sommertid. Så fra 15. mai, til en gang i september (ja, man har en litt vid definisjon av sommer) jobbes det 08.00 til 15.30. Nå sliter store deler av Norge med vann i kjelleren, men det er ikke nok til å rokke ved sommertiden. Igjen sjekket jeg en av Gjensidiges største konkurrenter, If forsikring. Der var det en hau med kontaktmuligheter, og ingen sommertid så vidt jeg kunne se.

Mens jeg forgjeves har ventet på at Gjensidige skal ta kontakt, har jeg snakket med takstmann. Han forteller at hans takst, som er sent til Gjensidige, på ingen måte var noen endelig takst. Han ventet på at vi skulle sende han et regneark med priser på møblene. Dette hadde jeg sagt jeg skulle sende han, så det er helt greit. Han hadde bare sendt inn en midlertidig takst ifbm skaderapporten til Gjensidige. Det kan godt tenkes at det Gjensidige har forsøkt er å betale meg litt penger nå, og så følge opp med mer etterpå. (Jeg legger godviljen til her, håper dere ser det). Men det burde da kommet frem i e-posten fra saksbehandler. Særlig når Gjensidige er komplett ute av stand til å svare på spørsmål på telefon, bør deres skriftlige kommunikasjon være så detaljert og informativ at besvarer alle spørsmål deres kunder måtte ha. Det ville vært med på å redusere antall henvendelser de får på telefon.